opiskelu

  • Milloin mennä ratkes-terapeutille?

    Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tehokas menetelmä monien erilaisten henkilökohtaisten haasteiden käsittelemiseen. Se tarjoaa nopeita ja konkreettisia työkaluja ongelmien ratkaisemiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Mutta milloin on oikea aika varata aika ratkaisukeskeiselle lyhytterapeutille? 1. Kun kohtaat…

  • ”Fake it until you make it”

    ”Fake it until you make it” suomeksi ”Teeskentele kunnes osaat” -lähestymistapa voi olla hyödyllinen tietyissä tilanteissa, erityisesti silloin kun henkilöllä on vahva halu kehittyä ja menestyä, mutta hänellä ei vielä ole tarvittavaa osaamista…

  • Naiseuteen liittyvät roolit

    Opinnäytetyön tekeminen oli mahtavaa, kamalaa, stressaavaa, innostavaa – kaikkea yhtä aikaa. Mahtavaa siinä oli se, että sai ihan oikeasti vaan upota aiheeseen ja velloa siinä, pohtia ja ihmetellä, hakea tietoa ja tulla yllätetyksi…

  • Onko miehen halu tärkeämpi kuin naisen kipu?

    Opinnäytetyötäni tehdessäni, kiinnostuin lisää tasa-arvosta ja seksuaalisuudesta ja erityisesti siitä, miten naiset arvostavat omaa kehoaan. Aihe on hyvin omakohtainen, sillä olen itse pitänyt koko aikuiselämäni ajan tärkeämpänä tyydyttää mies, kuin kuunnella omaa kipuani.…

  • Mikä estää sinua olemasta loistava keskustelija?

    Oletko koskaan miettinyt, miksi keskustelut eivät lähde lentoon? Tai miksi keskustelu oli niin mukava? Tunsitko olosi jopa voimaantuneeksi? Seuraavassa esittelen joukon tapoja, jotka imevät voiman keskusteluista. Neljä varasta. Suurin osa ihmisistä käyttää suurinta…

  • Etuoikeudet näkyväksi

    Sinulle ”etuoikeuskävely” saattaa olla tuttu juttu. Se on leikki, jonka tarkoitus on paljastaa etuoikeuksien ja ”normaaliuden” elinikäinen vaikutus. Harjoitus voi auttaa tunnistamaan kaikki tekijät, jotka olivat olemassa jo ennen kuin teimme omia valintoja…

  • Photo by Kristiina Joenpolvi

    60 op

    Tämän syksyn rutistus on kohta takana. Olen oppinut moninaisuudesta, miten tärkeää on antaa tilaa kaikille ihmiselle juuri sellaisina kuin he ovat, hyväksyä ja mahdollistaa kaikkien omannäköinen elämä. Olen oppinut monikulttuurisuudesta mitä se on…

  • Toivoa on

    Tasa-arvosta on kirjotettu paljon, siitä löytyy tietoa ja tutkimuksia runsaasti. Suorastaan häkellyttävän paljon. Näkökulmia etsiessäni ja tutkimuksia läpi kahlatessani, järkytyin tilanteesta monta kertaa. Voin pahoin ja itkin, tulin vihaiseksi ja kiukuttelin. Oma etuoikeutettu asema alkoi tuntua ahdistavalta. Miksi…

  • Muuta ajatuksiasi

    Se, että naiset ajattelevat olevansa miehiä huonompia on iso eettinen ongelma. Olemme kasvaneet ja tottuneet naista alistaviin ajatusmalleihin, ne ovat normi ja varsin usein tiedostamattomia ja vielä tiedostamattomien voimien aiheuttamiakin. (ETENE 2013, 7.)   Haastan jokaisen sekä naisen että miehen,…

  • Ajatusmallit testiin

    Saavutetuista eduista on vaikea tinkiä, se on ymmärrettävää. Ja olen sitä mieltä, että todellakin muutos lähtee naisista. Naisten tulee voimautua ja ottaa valta itselleen, ei tietenkään niin, että se tarkoittaisi miesten alistamista, mutta…